Πως θα σας φαινόταν αν η απάντηση στην ερώτηση «ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για αδυνάτισμα» ήταν ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ?

Ναι, λοιπόν, καμία δίαιτα δε θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, γιατί πολύ απλά ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει απώλεια κιλών, αλλά και διατήρηση αυτών, είναι η σωστή διατροφή.

Θα μου πείτε ότι έχετε δει και διαβάσει διάφορα για δίαιτες που υπάρχουν και κυκλοφορούν κατά διαστήματα που όντως έχουν αποτέλεσμα, αλλά όχι μόνιμο και αυτή είναι η έντονη αντίρρηση των διαιτολόγων σε καθετί τέτοιο. Δηλαδή, σαφέστατα μπορείς να δεις τη ζυγαριά να κατεβαίνει με παράδοξους μεν τρόπους, αλλά δεν είναι απώλεια κιλών λίπους, είναι κατά κύριο λόγο υγρά και μυϊκή μάζα, γι’αυτο δε θεωρείται σωστό αδυνάτισμα. Γι’αυτο και υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αρκετούς διαιτολόγους και γιατρούς, διαιτολόγους και ομοιοπαθητικούς-βελονιστές, διαιτολόγους και γυμναστές, κλπ. Φυσικά το πιο βασικό είναι ότι μπορεί η οποιαδήποτε τέτοια δίαιτα να δημιουργήσει και προβλήματα στην υγεία.

Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος νοιάζεται για τη γρήγορη απώλεια ,γιατί δεν έχει υπομονή, όμως πρέπει να σκεφτεί ότι δεν έχει νόημα να χαθούν κιλά με ταλαιπωρία, με πείνα, με στέρηση και μετά από κάποιο διάστημα να τα ξαναβάλεις.

Ο χώρος του αδυνατίσματος είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι αδυνατίζουν. Αντίθετα, μάλιστα φαίνεται ότι πληθυσμιακά η παχυσαρκία είναι πανδημία σε όλο τον κόσμο και τα ποσοστά συνεχώς αυξάνονται!

Αν για παράδειγμα έκανες 2 χρόνια να βάλεις κάποια κιλά, πως είναι δυνατόν να τα χάσεις σε 2 μήνες? Αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτεί κάποιος πριν ξεκινήσει μια δίαιτα.

Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχουν γνώσεις πάνω σε θέματα διατροφής…

Η ουσία, λοιπόν, είναι να ακολουθούμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει τα πάντα, να τρώμε από όλα, απλά χωρίς υπερβολές, όλα με μέτρο και επειδή δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο, το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι, οι κατάλληλες ποσότητες, οι σωστοί συνδυασμοί και τα συχνά γεύματα.

Καλό είναι, ο καθένας να καταλάβει ότι η σωστή διατροφή πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, να σημαίνει αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς, ώστε να έχει μόνιμο αποτέλεσμα και αν συνδυάζεται και με άσκηση, τότε είναι η ιδανική λύση!