Ναι -ναι καλά ακούσατε (ή μάλλον διαβάσατε), μπορούμε να τρώμε γλυκά χωρίς να παχαίνουμε! Πως γίνεται αυτό? Θα το δούμε αμέσως παρακάτω.

Αρχικά να τονίσουμε πως όταν κάποιος έχει έντονη επιθυμία για γλυκά δεν είναι τυχαίο, συνήθως κάτι κρύβεται από πίσω και αυτό είναι, το ότι δεν τρέφεται σωστά καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας. Του λείπει η γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας ορμόνη ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ!

Αν υποθέσουμε, όμως, ότι ζητάμε απεγνωσμένα γλυκό, ακόμα και αν έχουμε φάει σωστά μέσα στην ημέρα να τι μπορούμε να κάνουμε:

 • Να τρώμε κάθε μέρα κάτι σε γλυκό, αλλά σε μικρή ποσότητα, ή αλλιώς αν δεν το έχουμε ανάγκη σε ημερήσια βάση, να τηρούμε τον περίφημο κανόνα του 1 φορά την εβδομάδα!
 • Να διαβάζουμε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και να μην αγοράζουμε ότι βρεθεί μπροστά μας, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές & εναλλακτικές και φυσικά δεν πάμε ποτέ νηστικοί σουπερ μάρκετ!
 • Κάτι, επίσης που συνδυάζεται με την παραπάνω συμβουλή, είναι να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι πιο light γλυκά. Δηλαδή, να αντικαταστήσουμε κάποιες τροφές με άλλες, πχ τη ζάχαρη με στέβια ή με μέλι, να κάνουμε συνταγές που δεν περιέχουν αυγά και βούτυρα, να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, κλπ.
 • Αν είστε από τους ανθρώπους που δε μπορούν με τίποτα να καταναλώσουν μικρή ποσότητα γλυκού, καλύτερα να μη το έχετε καθόλου σπίτι και προτιμήστε κάτι πιο light όπως είπαμε.
 • Μοιραστείτε το γλυκό με κάποιον άλλον και μαζί και τις θερμίδες.
 • Το μότο μας είναι «ναι στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα»
 • Τρώτε πιο αργά: έτσι θα δώσετε χρόνο στον εγκέφαλο να καταλάβει τι κάνετε και φυσικά να το απολαύσει. Αν κατεβάσετε με μια μπουκιά το γλυκάκι, σίγουρα δεν προλαβαίνει να φτάσει το μήνυμα και μένετε με ένα αίσθημα μη κορεσμού. Πάρτε το χρόνο σας, απολαύστε το γλυκό σας, δε σας το παίρνει κανείς.
 • Απαλλάξτε τον εαυτό σας από τη ζάχαρη.
  Μπορείτε εύκολα να βρείτε εύγευστα υποκατάστατα σε όποια γλυκιά μορφή θέλετε. Κρέμες, κουλουράκια, σοκολάτες, κέικ; Άνετα…
 • Μην ξεχνάτε τα φρούτα: περιέχουν φυσικά σάκχαρα που μειώνουν την επιθυμία σου για γλυκό και ταυτόχρονα σε εφοδιάζουν με βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν θετικά στο μεταβολισμό και στη μείωση της αποθήκευσης λίπους.
 • «Νους υγιής εν σώματι υγιή» αυτό νομίζω τα λέει όλα! Όταν συνδυάζεται η άσκηση με τη διατροφή, τότε όλα κυλούν πιο γρήγορα και εύκολα, φυσικά αλλάζει προς το καλύτερο το σώμα, αλλά και γίνονται καύσεις και ακόμα και αν ξεφύγετε κάπου ,μπορείτε να εξισορροπήσετε αυτή σας την ατασθαλία κάνοντας γυμναστική!