Οι διατροφικές διαταραχές (ΔΔ) συναντώνται ,δυστυχώς, σε μεγάλο ποσοστό πλέον στα νέα παιδιά της χώρας μας, παρόλο που για πολλά χρόνια ήταν κάτι ξένο για την Ελλάδα, όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το stress, οι ενδοοικογενειακοί και μη παράγοντες και πολλοί ακόμη λόγοι, έχουν οδηγήσει σταδιακά σε αύξηση των περιστατικών.
Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκες διαταραχές του σώματος και της ψυχής. Τα άτομα που πάσχουν από ΔΔ, παρουσιάζουν ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές και έχουν υπερβολική ανησυχία για το σχήμα και το βάρος του σώματος τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε βλαβερές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους τους.
Οι 3 βασικές κατηγορίες των ΔΔ, είναι: α)η νευρική ανορεξία, β)η νευρική βουλιμία και γ)η αδηφαγική διαταραχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο αυτοί οι 3 τύποι ΔΔ, υπάρχουν και πολλές υποκατηγορίες, άτυπες μορφές ανάμεσα τους. Για την αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών, είναι απαραίτητη η άμεση συνεργασία ενός Διαιτολόγου και ενός Ψυχολόγου αλλά και η στήριξη από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.