Η κλινική διατροφή ή αλλιώς διατροφή για παθολογικές καταστάσεις, είναι η πιο αγαπημένη μου κατηγορία και γιαυτον τον λόγο έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω σε αυτόν τον τομέα.
Πλέον, δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης η απώλεια βάρους, αλλά πρωτίστως θέμα υγείας και είναι από τους πιο συχνούς λόγους που επισκέπτεται κάποιος ασθενής έναν διαιτολόγο, επειδή πάσχει από κάτι παθολογικό, οπότε και το μενού που θα ακολουθήσει θα πρέπει να είναι με τέτοιον τρόπο δομημένο, ώστε να τον καλύπτει απόλυτα με βάση το ιατρικό ιστορικό του.
Παλιότερα, ο διαιτολόγος ήταν είδος πολυτελείας και όσοι πήγαιναν ήταν για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους, ενώ πλέον, όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι επιτακτική ανάγκη για τους ανθρώπους που έχουν θέματα υγείας, να ακολουθήσουν ένα μενού «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα τουςκαι όχι απλά γενικές οδηγίες που θα δώσει ο θεράποντας γιατρός τους.